Motor

Motorrijlessen bij Rijschool Challenge.
Voordat u met de praktijklessen begint moet u in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat A of autorijbewijs B. De motorrijlessen worden gegeven met een Honda CB650F. Dit is de meest gebruikte en geschikte motor in de rijschool wereld).

De 2 verschillende praktijk examens voor het motorrijbewijs.
Eerst krijgt u het praktijkexamen ‘‘voertuigbeheersing’’. Tijdens de motorrijlessen voor dit examen leert u de motor beheersen. Dit leert u op een oefenterrein. Ook leert u twaalf bijzondere verrichtingen uit te voeren. Hiervan moet er op het examen 7 laten zien.

Het praktijkexamen ‘‘Verkeersdeelneming’’. Tijdens de rijlessen leert u veilig met de motor aan het verkeer deel te nemen. U doet ervaring op in allerlei verschillende verkeerssituaties.

Belangrijke veranderingen voor het motorrijbewijs sinds januari 2013:
– Categorie A1 is voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.
– Categorie A2 is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar en kandidaten moeten minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A1.
– Categorie A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar en kandidaten moeten minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. De minimumleeftijd hiervoor is 24 jaar.

De prijzen kan u hier vinden.

motor